Virtuvės šefo Audriaus pamokos

     Skaniai valgyti mėgstame visi. Tačiau maisto gamybai laiko, įgūdžių ir žinių kartais pritrūksta…. Smagu, kad mums sutiko padėti Pipirini Pizza&Trattoria savininkas ir virtuvės šefas Audrius Dagys.

     Susitikimo metu 3g klasės mokiniai mokėsi gaminti japonišką sušį. Sužinojome, kaip tinkamai paruošti ryžius, kaip pasirinkti kitus produktus ir juos derinti tarpusavyje. Audriui mielai padėjo Austėja, kuri mokėsi gaminti labai stropiai. Pamokos – susitikimo metu mūsų mokytojui uždavėme nemažai klausimų. Tačiau labiausiai laukėme, kol galėsime paragauti įvairiaspalvių egzotiškųjų sušių. Skonis tikrai nenuvylė!

     Po savaitės gimnazija vėl kvepėjo prieskoniais! Šį kartą gimnazistų grupė mokėsi gaminti rizotą (it. risotto). Tai šiaurės Italijos ryžių patiekalas, turintis įvairių atmainų. Derindami skirtingus produktus pasigaminome šaltą užkandį iš vytinto ispaniško Serrano kumpio ir  meliono griežinėlių – taip lavinome skonių pojūčius. Dvi technologijų pamokos neprailgo linksmai bendraujant ir gaminant kartu. Buvo išties skanu!

     Laukiame naujų susitikimų!

Specialioji pedagogė – logopedė Miglanda,

technologijų mokytoja Audronė

Fotonuotraukos autorių.

Į viršų