„Žaliųjų idėjų festivalis 2024“

 

      Birželio 5 d. Prezidentūros vidiniame kieme ir istoriniame parke vyko „Žaliųjų idėjų festivalis 2024“, kur 25 skirtingos organizacijos pristatė savo idėjas.
Festivalyje dalyvavo ir Kamajų Antano Strazdo gimnazijos II ag ir II bg klasės mokinės: Akvilė Jakubonytė, Saulė Jasiūnaitė, Ugnė Stunžėnaitė, jos vyko kartu su Rokiškio J. Tumo- Vaižganto ir Juodupės gimnazistais.
        Festivalyje dalyvaujančios organizacijos supažindino moksleivius su Lietuvos saugomomis teritorijomis, pristatė modernius medelių auginimo būdus, pakvietė sužaisti atliekų krepšinį, atkreipė dėmesį į kasdien dėl vartojimo didėjančią aplinkos taršą. Festivalyje vyko dirbtuvės, kuriose buvo galima pasigaminti veikiančią vėjo jėgainę, tvariomis priemonėmis susikurti dovanų maišelį. Prezidentūros parke vyko pamoka „Kaip nesuvalgyti planetos?“, kurios metu viešosios įstaigos „Gyvi Gali“ nariai papasakojo apie jaunų žmonių iniciatyvas, padedančias populiarinti globalius tvarios mitybos sprendimus, pasidalino nesudėtingais būdais, leidžiančiais šias idėjas pritaikyti savo ir mokyklų bendruomenių kasdieniame gyvenime.
        Prezidentūros parke vyko fizinių ir technologijos mokslų centro pamoka „Ką reiškia būti mokslininku?“, jos metu organizatoriai papasakojo apie žaliąsias technologijas, kurias plėtoja Lietuvos mokslininkai.

Mokytoja Ramunė Paliokienė
Nuotraukos autorės

Scroll to Top